Писателят Захари Карабашлиев ще е драматург на Народния театър Иван Вазов“. Той

...
Писателят Захари Карабашлиев ще е драматург на Народния театър Иван Вазов“. Той
Коментари Харесай

Писателят Захари Карабашлиев ще е драматург на Народния театър Иван Вазов

Писателят Захари Карабашлиев ще е драматург на Народния театър " Иван Вазов “. Той ще поеме поста от втората половина на този юли. Карабашлиев, когото  обществеността познава като автор на " Опашката “, " 18% сиво “ и " Хавра “, ще съвместява поста с този на основен редактор на издателството, което ръководи от 2014 година насам. Писателят от години е обвързван с театъра. Негови пиеси - " Откат “, " Неделя вечер “, " Лисабон “, " Опашката “ и други - са поставяни на български и непознати подиуми. Известно е, че " Опашката “ с режисьор Явор Гърдев, основана по едноименния му разказ, завоюва и " Аскеер “ за най-хубава режисура при започване на тази година.

" Чест и наслада е за мен да кажа, че от няколко дни съм част от Народен спектакъл " Иван Вазов “. Позицията ми е креативна, обвързвана е със основаване, акомодация и/или развиване на драматургични текстове. Поканата е от новия шеф Васил Василев, с който ни срещна обща работа в плевенския спектакъл ", написа Kарабашлиев в страницата на Народния спектакъл " Иван Вазов " във Facebook.

Той призна, че е задължаващо да работи в кабинета и на бюрото на поета Николай Лилиев, дълготраен драматург на Народния спектакъл, а на стената над стола му да е окачен портрет на Яворов.

" Та, чувството ми за бъдещата работа в Народния спектакъл е като към в действителност огромна институция, чудесна школа и добра опция за още по-пълноценен креативен път. Поемам поста, като се сещам и за думите на Лилиев: " …С великата жадност за ден, за нови и нови знания, да диря, в живота покорен, живот и рационални стремежи. " Разумни стремежи! “, добави още писателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР